Preventiemedewerker

         
Start de zelfinspectie

Preventiemedewerker; goed geregeld?

Iedere werkgever moet één of meer interne preventiemedewerkers aanwijzen. Zij dragen zorg voor de veiligheid en de gezondheid van het werk. Bijvoorbeeld door voorlichting en instructies te geven. En door mee te werken aan de RI&E en het PvA. De preventiewerker is ook vraagbaak voor alle medewerkers met vragen over veiligheid en gezondheid.

Heeft u alles goed geregeld? Functioneren de preventiemedewerkers zoals het moet?

Aan de hand van deze zelfinspectie kunt u dit zelf beoordelen. U kijkt naar uw organisatie zoals een inspecteur van de Inspectie SZW dat ook doet.

Let op: vanaf 1 juli 2017 moet de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging instemmen met de keuze voor elke preventiemedewerker. Zo krijgt hij of zij draagvlak onder uw medewerkers, en kan hij zijn taken beter uitvoeren.

Hoe werkt het?

  • U beantwoordt 5 korte vragen. Die geven op hoofdlijnen aan hoe het staat met de preventiemedewerkers in uw organisatie.
  • Het resultaat: een lijst met actiepunten. Deze lijst kunt u downloaden, printen of naar een collega mailen

U kunt het invullen onderbreken. Na afronding van dit onderwerp kunt u de resultaten downloaden of naar uzelf mailen. Middenin onderbreken kan ook: maak een bladwijzer voor de pagina waar u bent of voeg hem toe aan uw favorieten. Van daaruit kunt de zelfinspectie weer opstarten.

Uw gegevens blijven geheim. Uw antwoorden zijn niet toegankelijk voor de Inspectie SZW.